12. mai 2013

Täidetud pannkoogid (Komm Morgen wieder)

Mulle meenus see toit ühelt ammuselt sünnipäevalt, kus perenaine tegi suure kuhja neidsamu priskeid täidetud pannkooke ja suure potitäie borši sinna kõrvale. Mäletan, et minu jaoks oli see lihtsalt ideaalne sünnipäevatoit :) No mulle hirmsasti meeldib selline kodune ja armastusega tehtud toit. Tahtsin väga teha selle roa taimset versiooni ja tulemus oli I M E L I NE! Ütlen ausalt - eks paras mäsu ole neid pannkooke voltida, aga selle saab üsna ruttu käppa ja siis läheb juba libedalt ning kui lõpuks ampsu võtad, siis saad aru, et see oli igat sekundit väärt. Mõne toiduga lihtsalt on nii.


umbes 10 täidetud pannkooki

Pannkoogitainas:

  • 300 g nisujahu
  • 1 tl soodat
  • 2 tl äädikat
  • näpuotsaga soola
  • 600 ml vett

Sega nisujahu sooda ja soolaga läbi, lisa vesi ja äädikas ning sega veel korralikult (mina vispeldasin). Jäta pannkoogitainas senikauaks seisma, kuni täidist valmistad.

Hakksojatäidis:

  • 1 suur sibul
  • 150 g kuivatatud hakksojamassi (graanulid)
  • 2-3 spl õli
  • näpuotsaga soola ja pipart
  • 8 spl Felixi Smokey Barbecue kastet
  • 2 tl broilerimaitseainet (mina kasutasin Meira oma, mis sisaldab ainult puhast kraami ja mitte maitsetugevdajat)
  • pool tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 2 spl sojakastet






Vala kuivatatud sojagraanulid potti, lisa külm vesi (nii et graanulid oleksid täiesti kaetud ja jääks veel ülegi) ning pane pott kuumale pliidile. Keeda graanuleid keskmisel kuumusel umbes 5-7 minutit, kuni need on täiesti pehmed (ole ettevaatlik, need kipuvad üle keema). Seejärel kurna graanulid korralikult ja jäta kõrvale. Haki sibulad ja prae pannil kuumas õlis paar minutit. Lisa natuke soola ja pipart ning prae veel umbes minut. Nüüd lisa keedetud ja kurnatud sojagraanulid ja sega. Prae umbes minut ning lisa Felixi kaste, broilerimaitseaine, jahvatatud vürtsköömned ja sojakaste. Sega korralikult ja prae veel minut-paar.


Nüüd on aeg pannkooke küpsetama hakata. Kõigepealt pane endale valmis kaks suurt taldrikut ja määri need mõlemad õliga kokku. Jäta need pliidi juurde. Aja pann pliidil kuumaks ja lisa õli (üsna vähe, et pannkoogid jääksid tugevamad). Vala pannile umbes kulbitäis tainast ja küpseta ühelt poolt krõbedaks. Nüüd tõsta või libista pannkook pannilt ühele õlitatud taldrikule nii, et küpsetamata pool jääks allapoole. Nüüd tõsta umbes 2 supilusikatäit hakksojatäidist pannkoogi küpsenud külje keskele ja voldi pannkook kokku nagu pildil näidatud. Volditud pannkoogid aseta teisele õlisele taldrikule oma viimast praadimist ootama :)

Kui kõik pannkoogid on pooleldi küpsetatud, täidetud ja volditud, prae need pannil nüüd ka teiselt poolt krõbedaks. Ja ongi toitev ja maitsev eine valmis. Mina serveerisin pannukate juurde veel sojamajoneesi-broilerimaitseaine kastet.



9 kommentaari :

  1. Suur aitäh selle retsepti eest. Ma olen veganiks hakkamisest alates proovinud erinevaid pannkoogiretsepte, ja ükski ei ole töötanud. Ma ei tulnud kunagi selle peale, et nii lihtsalt saab ka! Laps sõi ja kiitis. Sõime neid pannkooke nii soolase kui ka magusa täidisega, väga head!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nii-nii tore seda lugeda, Elen! Ja mul endalgi tekkis nüüd suur pannkoogiisu, pole neid ammu valmistanud.

      Kustuta
  2. Jei, minu täidis oli - rohkelt sibulat, shampinjonid ja päikesekuivat tomat väikse Chipotle kastme ja ürtide ning maitseainetega. Väga mõnnad :)

    VastaKustuta
  3. Mul tekkis selline küsimus seoses taignaga, et millal sa selle ädika lisad?
    tänan

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Lisasin nüüd retsepti kirjeldusse ka juurde, et äädikas tuleb koos veega lisada.

      Kustuta
  4. Super maitsvad pannakad! Täidiseks kasutasin su kokaraamatust pärit tšillirooga. Olen selle suur fänn ja mõtlesin, et vohh, pannaka täidiseks ideaalne materjal ja oligi nii :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nii tore! :D Kusjuures ma täna tegin ka just pannkooke ja täidiseks kasutasin eilsest ülejäänud riisirooga. Neile sobibki vist peaaegu et kõik täidiseks ja see tšilliroog võis veel eriti hästi sobida.

      Kustuta