21. veebr 2013

Sünnipäevatoidud!

Isegi oma tänasel sünnipäeval ei saanud ma köögist eemal olla. Ja kuna ma päriselt neid toite teiega jagada ei saa, siis teen seda virtuaalselt: kartulisalat, ahjupeedirosolje, sojaviinerid ja kõige parem mitteküpsetatud šokolaaditort, mida elus saanud olen :)


Ja õhtul on plaanis veel mahlane seenelasanje.

4 kommentaari :

  1. Palju õnne ja palju uusi retsepte, mis köögikobakäppi aitaks! ...Ja see (toor?)tort näeb tõesti imehea välja!!!!

    VastaKustuta
  2. Haha, suuuuur aitäh, armas Sirilin! :) Kindlasti tuleb varsti koogiretsept ka. Päris toortort ta pole, kuna põhi on küpsistega tehtud. Aga robustne retsept on juba siin:

    Põhjaks purustasin umbes 1,5 toru ümmargusi Marie küpsiseid (sain Prismast) ja segasin umbes 300 g sulamargariiniga. Surusin küpsetuspaberiga kaetud koogivormi, katsin toidukilega ja panin külmkappi mõneks ajaks.
    Külmkapis ootas ka 2 purki täisrasvast kookospiima (Santa Maria). Külmikus olnud kookospiimapurgid keerasin tagurpidi ja tegin konserviavajaga lahti. Valasin vedeliku ära (panin kõrvale mõne teise toidu tegemiseks) ning kaapisin lusikaga paksu osa kõrgemasse kaussi. Lisasin paar spl kakaopulbrit ja maitse järgi tuhksuhkurt. Vahustasin mikseriga. Siis lisasin toatemperatuuril sulašokolaadi (200 g tumedat šokolaadi) ja paari spl kuuma veega korraks keema aetud tarretisepulbri (http://www.kaupmees.ee/image/cache/data/Tooted/RUF/Ruf%20Torditarretis%203tk[1].%20(klaar)-120x120.jpg). Vahustasin veel korralikult.
    Siis võtsin tordipõhja külmikust välja, lisasin peale terve purgitäie kivideta kirsse ja paar spl kirsimahla niisutamiseks. Siis valasin peale kogu kookosvahukoore massi ja silusin lusikaga ühtlaseks. Kõige peale läksid purustatud mandlid.
    Panin koogi ööks külmkappi. Ja tulemus oli tõsiselt suurepärane, unelmate šokolaaditort. Hästi kergelt mõrkjas ja sulas suus Kui midagi arusaamatuks jäi, siis julgelt küsida!

    VastaKustuta
  3. Önnitlused ka minu poolt Sandra, nii isuäratavat ja lihtsat tordi retsepti pole ammu leidnud. 8 märts proovin järgi!

    VastaKustuta
  4. Suur aitäh!! :) Olen ise ka hirmus õnnelik, et see tort õnnestus. Kindlasti võtan selle püsivalt enda menüüsse erinevate variatsioonidega.

    VastaKustuta

Lisa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly