7. nov 2012

Krõbedad kevadrullid


Käisime eile emaga taas veredoonoriks ning peale vereloovutamist suundusime kohalikku Konsumisse, kust plaanisime turgutamiseks granaatõunamahla ja puuvilju osta. Ema märkas sügavkülmaletis filotainast, mis oli veel soodushinnaga (natuke üle kahe euro). Kuna mul oli juba ammu plaanis ise kodus kevadrulle teha, siis filotainas leidis kiiresti tee ostukorvi. Kodus oli täidiseks kapsas, porgand ja küüslauk olemas, ostsin veel lisaks šampinjone ja jupi ingverit.

Äärmiselt vajalik on veel ka mainida, et sõime eile lõunaks mahlast pastasalatit päikesekuivatatud tomati pestoga ja õhtuks keedukartulit koorese kukeseenekastmega. Mmm...

Aga tagasi kevadrullide juurde. Kuna mulle eriti ei meeldi toitu frittida, siis otsustasin neid hoopis ahjus küpsetada. Tulemus jäi suurepärane - pealt krõbe, seest pehme. Tasub tõesti katsetada!

PS! Filotainas tõsta eelmise päeva õhtul tavakülma.

Koguseliselt tuli umbes poolest pakist filotainast 26 kevadrulli.

  • 3 suurt küüslauguküünt
  • pöidlasuurune jupp ingverit (justnimelt pöidlasuurune, mitte pöidlaotsa suurune :)
  • 2 porgandit
  • umbes 600 g värsket peakapsast
  • 400 g šampinjone (see sinine karbike)
  • 4 spl õli
  • 100 ml vett
  • sojakastet
  • 6,5 lehte filotainast (mul oli 450 g pakk)
  • rullikeste määrmiseks õli-sojakastme-purustatud küüslaugu segu (võib ka lihtsalt õliga)
  • serveerimiseks magusat tšillikastet ja/või maapähklivõi-sojakastme-vee segu, soovikorral ka riisi


Kõigepealt pane ahi 250 kraadi juurde kuumenema.  Seejärel riivi kooritud ingverijupp (peenikese riiviga) ja jäta kõrvale. Nüüd riivi pestud porgandid (mina riivin alati koos koorega) ja jäta samuti ootama. Seejärel vala pannile 4 spl õli, aja kuumaks ning lisa sinna purustatud küüslauguküüned ja riivitud ingver. Kuumuta umbes 10 sekundit ning lisa riivitud porgandid. Sega ja jäta praadima. Samal ajal haki kapsas peenikesteks ribadeks ja lisa pannil praadivale segule. Sega kõik läbi ja jäta praadima. Seejärel haki šampinjonid (ära pese) võimalikult peenikeseks (mina lõikasin seened viiludeks ja seejärel lasin terve seenekuhja kiirelt noaga üle). Lisa hakitud seened pannil praadivale segule. Sega kõik läbi, lisa 100 ml vett ning jäta kaane alla samal kuumusel umbes 10-15 minutiks edasi hauduma. Kui segu tundub liiga vesine, hauta veel natuke aega ilma kaaneta. Lõpus maitsesta sojakastmega (panin umbes 3-4 spl).

Võta külmikust välja filotainas. Aseta lõikelaud lauale ning võta üks filotainaleht ja lõika see lõikelaual neljaks. Saad 4 ristkülikut. Aseta üks kuhjaga supilusikatäis täidist ristküliku vasakusse alumisse nurka. Keera nurgake täidise peale ning rulli poolepeale. Seejärel keera vasakult ja paremalt nurgad peale ning rulli lõpuni (midagi sellist, ainult, et mina panin täidise kohe alla nurka, mitte keskele).

Jätka, kuni täidis on otsas. Aseta rullitud kevadrullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 5 minutit 250 kraadi juures. Seejärel küpseta 10 minutit 225 kraadi juures, kuni pealt kuldpruunid ja krõbedad.

Mina keetsin juurde ka riisi. Riisi peale tegin kiirelt saumiksriga kastme paarist supilusikatäiest maapähklivõist, natukesest sojakastmest ja veest. Rullide peale valasime magusat tšillikastet. Head isu! :)

6 kommentaari :

  1. Namm nammm nammmmmm :D ma olen ammu mõelnud neid ka ise teha, aga see frittimise mõte oli eemaletõukav. Nüüd sain kinnitust, et saab ka muudmoodi. Aitähhhhhhh! Suuuur aitäh!

    VastaKustuta
  2. Nii tore, et nüüd innustust said! Loodan, et jääd tulemusega rahule!:)

    VastaKustuta
  3. oi,kui põnev. Tahaks kohe proovida.

    VastaKustuta
  4. Kuna mulle väga seened ei meeldi, asendasin need punase paprikaga. Kastme asemele tegin vürtsika tomatisalsa. Aga reaalselt, need kevadrullid on ühed parimad asjad, mida ma kunagi söönud olen!!! :D

    VastaKustuta
  5. Nii tore! :) Ja paprika sobib kindlasti sinna täidisesse väga hästi.

    VastaKustuta