24. juuli 2012

Mahlane pastasalat tomatipestoga

Mis siin ikka olematute suveilmade üle kurvastada. Pigem rõõmustada, kui jälle üle hulga aja mõni päev rohkem suve meenutab ning siis enam mingi vägi toas ega kuuma pliidi ääres hoia. Sellisel juhul on parim variant kokata üks hullutavalt maitsev ja mahlane pastasalat, mis viib keele alla. Ausalt! Salat sai nii hea, et kuigi ma olin seda enne pildistamist ühe korraliku portsu söönud, kadus ka pildistatav salat kohe peale viimast fotokaklõpsu kõhtu.




Salat:
  • pool pakki ehk umbes 250 g pastat (näiteks farfallet ehk lipsukesi)
  • pool suuremast värskest kurgist
  • pool pead jääkapsast
  • peotäis kirsstomateid
  • paar spl oliive
  • paar spl marineeritud pärlsibulaid

Pesto:
  • 2 küüslauguküünt
  • umbes 10 päikesekuivatatud tomatit (õlis)
  • 3 spl päikesekuivatatud tomatite õli
  • 3 spl sojakastet
  • 1 spl palsamiäädikat
  • 1 spl kuivatatud tilli
  • natuke musta pipart

Keeda pasta soolakas vees al dente ehk hamba järgi pehmeks. Kurna ja loputa korralikult külma veega läbi ning pane natukeseks nõrguma. Võta suur kauss ning vala sinna ribadeks hakitud värske kurk ja jääkapsas, sektoriteks lõigatud kirsstomatid, paar supilusikatäit oliive ning paar supilusikatäit pärlsibulaid. Lisa juurde kurnatud pasta.

Valmista pesto: plastikknõus purusta saumiksriga küüslauguküüned koos päikesekuivatatud tomatite, õli, sojakastme, palsamiäädika, kuivatatud tilli ning musta pipraga.

Sega pastasalat pestoga läbi. Soovi korral lisa taldrikule serveeritud salatile veel natuke Felixi Kreeka kastet. Säilita külmkapis.






Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

Lisa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly