6 - 8 inimesele
Valmistamisaeg: 15 minutit.
- 3 sl õli
- 2 x 400 g purk kikerherneid
- 2-3 küpset avokaadot
- 1 küps granaatõun või karbike kirsstomateid
- 2 potsikut sojamajoneesi (poes nimega „Soja salatikaste“)
- 1 keskmine jääkapsapea või hiina kapsast
- 1-2 sl karripulbrit
- 3 - 4 sl sojakastet
- pundike värsket basiilikut
Uuendus: kikerherneste praadimise asemel võid lihtsalt ka kõik koostisosad (õli jäta ära) läbi segada ja kohe süüa. Ka nii on väga maitsev!
Vala kuumale pannile natuke õli ning lisa kurnatud kikerherned. Prae neid 2–3 minutit, lisa karripulber ja sojakaste. Sega kõik läbi ja prae veel minut. Lisa sojamajonees, sega ja prae minutike. Eemalda pann tulelt ja lase segul natuke jahtuda. Eemalda avokaadolt kivi ja tükelda. Lõika granaatõun pooleks ja eemalda ettevaatlikult teelusikaga seemned (ettevaatust, pritsib!). Granaatõuna asemel saad ka kirsstomateid kasutada. Haki jääkapsas. Sega praetud kikerherned ülejäänud koostisosadega läbi ning lisa värske rebitud basiilik. Soovi korral viimistle maitset veel natukese sojakastmega.
Vaata ka retsepti videoõpetust:
Vala kuumale pannile natuke õli ning lisa kurnatud kikerherned. Prae neid 2–3 minutit, lisa karripulber ja sojakaste. Sega kõik läbi ja prae veel minut. Lisa sojamajonees, sega ja prae minutike. Eemalda pann tulelt ja lase segul natuke jahtuda. Eemalda avokaadolt kivi ja tükelda. Lõika granaatõun pooleks ja eemalda ettevaatlikult teelusikaga seemned (ettevaatust, pritsib!). Granaatõuna asemel saad ka kirsstomateid kasutada. Haki jääkapsas. Sega praetud kikerherned ülejäänud koostisosadega läbi ning lisa värske rebitud basiilik. Soovi korral viimistle maitset veel natukese sojakastmega.
Vaata ka retsepti videoõpetust: