9. dets 2011

Karrine ja kreemjas kikerherne-avokaadosalat granaatõunaseemnetega

Vaieldamatult nr.1 salat meie peres juba aastaid. Ka kokakoolitustel on see alati kõigi suur lemmik olnud. Miks see salat siis nii hea on? Sellepärast, et siin saavad kokku toekad ja toitvad kikerherned, aromaatne ja vürtsikas karri, kreemjas ja rammus sojamajonees, taevalikult maitsev ja häid rasvu pungil avokaado ja krõmpsuvalt hapukas granaatõun. Viimase olen tihti asendanud ka pooleks lõigatud kirsstomatitega. Kuna salat on nii toitev, siis sobib see imehästi ka pearoaks. Pealegi valmib kõigest 10-15 minutiga.



6 - 8 inimesele

Valmistamisaeg: 15 minutit.

  • 3 sl õli
  • 2 x 400 g purk kikerherneid
  • 2-3 küpset avokaadot
  • 1 küps granaatõun või karbike kirsstomateid
  • 2 potsikut sojamajoneesi (poes nimega „Soja salatikaste“)
  • 1 keskmine jääkapsapea või hiina kapsast
  • 1-2 sl karripulbrit
  • 3 - 4 sl sojakastet
  • pundike värsket basiilikut

Uuendus: kikerherneste praadimise asemel võid lihtsalt ka kõik koostisosad (õli jäta ära) läbi segada ja kohe süüa. Ka nii on väga maitsev!

Vala kuumale pannile natuke õli ning lisa kurnatud kikerherned. Prae neid 2–3 minutit, lisa karripulber ja sojakaste. Sega kõik läbi ja prae veel minut. Lisa sojamajonees, sega ja prae minutike. Eemalda pann tulelt ja lase segul natuke jahtuda. Eemalda avokaadolt kivi ja tükelda. Lõika granaatõun pooleks ja eemalda ettevaatlikult teelusikaga seemned (ettevaatust, pritsib!). Granaatõuna asemel saad ka kirsstomateid kasutada. Haki jääkapsas. Sega praetud kikerherned ülejäänud koostisosadega läbi ning lisa värske rebitud basiilik
. Soovi korral viimistle maitset veel natukese sojakastmega.

Vaata ka retsepti videoõpetust: