11. okt 2011

Krõbedad vareenikud...oojaa!

Ma ei saa aru, miks ma rohkem vareenikuid ei kokka? Taigen on ju niivõrd lihtne ja täidiseks saab lisada mida iganes: eilset risottot, kartuliputru, sojahakkliha-sibula segu või nagu mina - eilset hernepasteeti. Need vareenikud maitsevad väga hästi ka keedetult.


Sellest kogusest tainast saab umbes 35 suurt vareenikut.


  • 3 kruusi nisujahu

  • 1 kruus keevat vett

Vala keev vesi kausis ootavale nisujahule ning sega segamini. Vala taigen jahusele pinnale ning sõtku, kuni tuleb ühtlane pall. Jäta taignapallike puhta rätiku alla pooleks tunniks seisma. Seejärel rebi taignast tükike, veereta sellest väike pall, rulli lapikuks, lisa 1tl täidist, vajuta taignaotsad kokku ja suru kahvliga kinni. Keeda vareenikuid või prae õlis krõbedaks (kui praed, siis eelnevalt keetma ei pea.) Serveeri kohe, näiteks koos Felixi Kreeka kastme, sojamajoneesi, ketšupi või tomatisalatiga.







9 kommentaari :

  1. praegu on valmimas indiapärased vareenikud ehk täidiseks hernepasteet koos läbipraetud hunniku küüslaugu, ingveri, vürtsköömnete, karri ja sambal oelekiga. valmima peaksid siis justkui väikesed minisamosad.
    aitäh heade retseptide eest (hernepihvid olid ka imehead, eriti koduse burgeri vahel)!

    VastaKustuta
  2. Täiesti geniaalne mõte täidis indiapärane teha! Proovin kindlasti järele:) Aitäh kokkamast ja kodulehte külastamast!:)

    VastaKustuta
  3. [...] Mul jäi seda riisirooga üle ning see sobis lihtsalt võrratult nende vareenikute täidiseks! Share this:TwitterFacebookLike this:LikeBe the first to like this [...]

    VastaKustuta
  4. Tegin ka eile vareenikuid, hummuse ja õuna-pohlamoosi täidega. Said väga maitsvad ja isegi need magusad olid paremad. Hummuse vareenikuid kastsime sojakastme sisse, nii sai soolast maitset juurde.

    Aga kuna eriti praadimist ei fänna, siis huvitav, kas keegi on proovinud neid ka ahjus küpsetada? Mõtlesin järgmine kord ehk nii proovida, jääksid ehk veelgi krõbedamad...

    VastaKustuta
  5. Mmm, magusad vareenikud ka kindlasti fantastilised! Keetes saavad ka nad väga maitsvad. Küpsetada polegi proovinud. Võib-olla enne keeta ja siis õliga määritud ahjuvormis küpsetada?

    VastaKustuta
  6. Kui ma panen 1 kruusi jagu jahu, palju siis umbes vett tuleb lisada?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Arvan, et kolmandik kruusi vett peaks paras olema.

      Kustuta
  7. Kas nisujahu võib osaliselt ka täisteranisujahuga asendada?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vabalt, Marili. Näiteks üks kruus täisterajahu ja kaks kruusi tavalist.

      Kustuta