4. aug 2011

Praekartulid

Võin ausalt öelda, et see on minu nr.1 lemmik toit! Kartulite koorimine ja tükeldamine võtab küll natuke aega, kuid tulemus on kindlasti seda väärt. Need kartulid valmisid puupliidi peal ja lausa sulasid suus.




•    8-10 keskmist kartulit
•    2 sibulat (võib ka ära jätta, kui ei maitse)
•    1 teelusikatäis soola, näpuotsaga jahvatatud musta pipart
•    õli

Koori kartulid, loputa ning lõika kõigepealt pikkupidi pooleks ja siis mõlemad poolikud veelkord pikkupidi pooleks. Lõika ühtlased ja küllaltki õhukesed kartuliviilud. Pane pann tulele ning lisa parast ports õli (nii et põhi kõik korralikult kaetud ja veel natuke ülegi). Vala tükeldatud kartulid kuuma õli sisse. Koori samal ajal sibul ning tükelda väikesteks tükikesteks. Lisa sibul pannil praadivatele kartulitele. Raputa peale soola ja pipart. Prae kartuleid aeg-ajalt segades, kuni need on pehmed ja küllaltki pruunistunud. Kõrvale sobib eriti hästi ketšup ning marineeritud kurk.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar