11. aug 2011

Minipannkoogid

Mulle tundub, et nüüdsest teengi pannkooke pigem veega kui soja- või kaerapiimaga. Olen lihtsalt nii harjunud juba, sest vesi on alati olemas kui pannukate isu tuleb ning minu arust ei ole erilist vahet kas on kasutatud vett või piima. Eriti nende kohevate minipannukate puhul!






•    7,5 dl jahu (eriti hea kui osa nisujahu ja osa rukkijahu või täistera nisujahu)
•    paar spl (pruuni) suhkrut
•    näpuotsatäis soola
•    1 spl küpsetuspulbrit
•    vett
•    praadimiseks õli


Sega kausis jahu, suhkur, sool ja küpsetuspulber. Lisa vett nii palju, et saaks selline vedelama hapukoore moodi tainas. Jäta tainas 15 minutiks kuni tunniks ajaks seisma. Tõsta supilusikatäis tainast pannile ning prae nagu pannkooke ikka. Ühele pannile mahub umbes 4-5 pannukat. Mina panin õli pannile üle ühe, mitte igal korral. Sellest kogusest saab suure kuhja väikeseid pannkooke, mida hea süüa näiteks enda tehtud õunamoosi, toormoosi või miks mitte soolase täidisega - meremari+sojamajonees näiteks?

6 kommentaari :

  1. Väga kena uus sait, retsepte saab tõesti hõlpsasti vaadata....tundub, et palju tööd ja energiat on läinud sellesse. Eraldi pean ära mainima väga ilusad pildid, mis toitudest tehtud on. Suurepärane, jätka samas vaimus:)

    Kerli

    VastaKustuta
  2. Suur tänu Sulle, Kerli! Ainult rõõm on kuulda nii häid sõnu:)

    VastaKustuta
  3. Tere, mida te arvate, kas banaaniga saaks ka neid pankooke teha? :) Mõtlesin, et kasutaks ainult rukkijahu, mitte mingit muud jahu ja siis paneks banaani ja suhkruty ei lisaks, kas see on üldse kuidagi normaalne kooslus, või unistan ma liiga palju? :)
    Taimetoitlus tundub nii õige. Ise ma ei ole veel päris taimetoitlane, aga püüdlen selle poole. :)
    Pole just eriti kokkaja ka, aga püüdlen ka selles paremuse poole. Olen veel abiturient, aga juba ootan, et saaks ise teha endale iga päev süüa. :)
    Nõustun Kerliga. :) Lehekülg on tore ja motiveerib taimetoitluse poole. :)

    VastaKustuta
  4. Hei! Suur aitäh Sulle heade sõnade eest! Ja just ükspäev tegin väikeseid pannkooke erinevate jahude, banaani ja sojapiimaga. Usun, et saavad väga maitsvad ka siis, kui teha tainas puruks tehtud küpsest banaanist, rukkijahust, sojapiimast või veest, küpsetuspulbrist või soodast ja 1-2 tl (õuna)äädikast.

    VastaKustuta
  5. Tere! Väga tore on siin tõesti :)
    Minul on selline küsimus, et mida teha, kui pannkook üldse ei tahku pannil?
    Pisikesed pannkoogid on kord väga hästi õnnestunud banaani ja äädikaga, aga kord suuri tehes panin küll ka äädikat, aga absoluutselt mitte mingi valemiga ei küpsenud ära. Panin sisse ka õunapüreed tookord, kas asi võis olla selles, et lihtsalt liiga palju vett on õuntes?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pipilota, võis täitsa olla õuntes asi. Siis tasub lihtsalt natuke rohkem jahu panna. Aga muidu on üks väga hea ja üsna lollikindel suurte pannkookide retsept siin: http://www.taimetoit.ee/2013/05/taidetud-pannkoogid-komm-morgen-wieder.html Sobivad hästi ka ilma täidiseta.

      Kustuta