26. juuli 2011

Seenepasteet

Kes ütles, et pasteeti peab alati maksast tegema? See seenepasteet sobib ideaalselt röstitud saia või kuklitega ning on mõnusalt maheda maitsega. Viimase lihvi maitsele annab siin tsipake sidrunit.




neljale

  • 2 karpi šampinjone (kokku 500 g)
  • 3 sl sojakastet
  • 1 tl kuivatatud tüümiani
  • ¼ viilu sidrunit koos koorega
  • (1 tl kanget alkoholi)
  • natuke õli praadimiseks


Vala pannile natuke õli, lisa tükeldatud šampinjonid (ära neid eelnevalt pese, vaid pühi lihtsalt liigne mustus vajadusel maha) ning prae, kuni šampinjonidest on enamus vedelikku ära auranud. Lisa sojakaste ja tüümian. Kuumuta veel umbes minut ning vala pannil valminud segu kaussi. Lisa ka sidrunitükk ja soovi korral natuke kanget alkoholi. Purusta kõik saumiksriga ühtlaseks pasteediks. Lase enne serveerimist vähemalt tund külmikus seista.

2 kommentaari :

  1. [...] Seenepasteet on vana hea pidulauakülaline: [...]

    VastaKustuta
  2. [...] järjest ära katsetada oapasteedi (selleks on kõik vajalikud koostisosad hetkel olemas ka), seenepasteedi, pähkli toorjuustu ja koheva hernepasteedi. Naadipestot tahaks ka proovida, aga kuna mul pole [...]

    VastaKustuta