26. juuli 2011

Porgandikook

Porgandit ei pea kasutama ainult suppides ja hautistes. Imekombel sobib see maitselt üsna neutraalne, kui koostiselt väga mahlane ning A-vitamiini rohke juurvili vägagi hästi ühe lihtsa ja maitsva koogi sisse. Kook kadus ahjuvormist nii ruttu, et mul õnnestus endale ainult üks lõik haarata.




•    4-5 keskmist porgandit
•    2 klaasi jahu
•    1,5 dl pruuni suhkrut
•    2 tl küpsetuspulbrit
•    1 tl soola
•    2 klaasi vett
•    1 spl kaneeli
•    1 tl sidruniekstrakti või riivitud sidrunikoort
•    ¾ klaasi taimeõli
•    1 tl äädikat
•    Pealeraputamiseks pruuni suhkrut

Pese ja riivi porgandid. Sega kausis kuivad toiduained, riivitud porgandid ning lisa märjad toiduained. Sega hoolikalt. Määri ahjupann õli või margariiniga ning vala tainas vormi. Raputa hoolega peale pruuni suhkrut. Küpseta ahjus 200 kraadi juures, kuni kook on parajalt krõbe ning tikuga katsudes ei ole tainas enam nätske.

4 kommentaari :

  1. Lihtne teha ja ülimaitsev!
    Aitäh!:)

    VastaKustuta
  2. Ma kogemata unustasin vett lisada ja tuli väga mõnusalt krõbe:) Tunniga oli kõik otsas!

    VastaKustuta
  3. [...] Porgandikook oli nii ilusa pildiga, et ma lihtsalt pidin ta siia lisama:) [...]

    VastaKustuta

Lisa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly